- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: na słodko
- 184 wyświetleń
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 2 bardzo dojrzałe banany
- 1 łyżka masła lub oleju kokosowego (20 g)
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- odrobina soli
- 1/2 szklanki rodzynek
Przygotowanie:
- Słonecznik upraż na suchej patelni.
- Rodzynki delikatnie przesiekaj.
- Banany rozgnieć widelcem lub zmiksuj blenderem.
- Dodaj miękkie masło, płatki owsiane, rodzynki i słonecznik.
- Wymieszaj dokładnie i odstaw na około 10-15 minut.
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
- Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
- Z ciasta odmierzaj łyżką porcje, z których formuj kilki, a następnie spłaszczaj na blaszce na kształt ciasteczka.
- Wstaw do piekarnika i piecz przez około 15 minut na ładny, złoty kolor.
Wskazówki:
- Jeśli ciastka nie chcą się zarumienić, pod koniec pieczenia zwiększ temperaturę.
Żródło przepisu:
feed-me-better.blogspot.com
Mniam